Gyakran ismételt kérdések

Miért ne vegyek inkább egy saját bringát?

Nyugodtan, nagyon sok megbízható kereskedő árul jó minőségű kerékpárt! Bár, ilyen kényelmeset és szépet senki! Azonban arra érdemes odafigyelni, hogy a legtöbb esetben például a garancia valószínűleg csak az alkatrészekre vonatkozik, ráadásul a vásárlást követően könnyen előfordulhat, hogy a félmilliós kerékpár az első defektnél napokig vagy hetekig áll amíg el tudod vinni a szervizbe!


Miért válasszam a biciklizing szolgáltatást?

Örök garanciát és 24 órán belüli szervizt biztosítunk, ami azt jelenti, hogy meghibásodás esetén a kerékpárt a helyszínen 24 órán belül javítjuk, vagy ha az nem lehetséges akkor cserekerépárt adunk. Garantáljuk, hogy egy folyamatosan működő elektromos kerékpárt – egy közlekedési eszközt - kapsz, legyen az 1 vagy 5 évvel a szerződés megkezdése után és nem kell bajlódnod a biztosítással, vagy a garancia papírokkal sem.

A villamos is hazavisz, de mégsem veszed meg! Vagy legalábbis ritkábban!


Hol lehet igénybe venni a szolgáltatást?

Alapvetően Budapesten, de néhány nagyobb, nyugati, vidéki nagyvárosban és annak vonzáskörzetében is biztosítjuk a szolgáltatást. Mivel azonban folyamatosan fejlődünk és terjeszkedünk az országban, ezért érdemes előzetesen tájékozódni a helyszínekről!


Megrendelés előtt szeretném kipróbálni!

Ezt mindenképpen javasoljuk már csak az elektromos kerékpárok eltérő menet dinamikája, méretei és tulajdonságai miatt is, illetve mégis csak élőben az igazi! Ugyanakkor bár kicsi az esély rá, de azt szeretnénk elkerülni, hogy a megrendelés után derüljön ki, hogy nem a mi bringánk a legjobb választás számodra!


HOGYAN TUDOM MEGRENDELI ÉS KIFIZETNI?

A megrendelés a honlapon keresztül, telefonon vagy a kipróbálás után a helyszínen lehetséges. Fizetni majd csak az átvételkor fogsz, miután Te is ellenőrizted a bringát! Éppen ezért jelenleg csak kártyás fizetésre van lehetőség. Ha más formában szeretnél fizetni, kérjük, hogy egyeztess velünk! A további részleteket a szerződéstervezet tartalmazza.


MILYEN FELTÉTELEK MELLETT KAPHATOM MEG AZ ÚJ KERÉKPÁRT?

Új kerékpárt a bérlés kezdetétől számított – Superior csomag esetében 48-, Deluxe csomag esetében pedig 36 hónapos – folyamatos, megszakítás nélküli bérlés, illetve a garanciális feltételek teljesülése esetén biztosítunk.


MIÉRT KAPOK ÚJ BRINGÁT A KONSTRUKCIÓ LEJÁRTA UTÁN?

Úgy gondoljuk, hogyha bizalmat szavazol nekünk és részese vagy ennek a közlekedési-, városi-, társadalmi forradalomnak, akkor megillet, hogy legalább ugyanolyan menő és modern bringával járj, mintha megvetted volna az elejétől kezdve. Továbbá nem kell azzal küzdened, hogy 5 év múlva mit csinálja régi bringával és hogyan szerezd meg a legújabb verziót.


KÖTELEZŐ LEADNI KERÉKPÁRT A KONSTRUKCIÓ VÉGÉN?

Nem kötelező leadni a kerékpárt, inkább csak ajánlott. Ha szeretnéd megtartani a kerékpárt és tovább használni mi ugyanúgy szervizeljük, biztosítjuk és természetesen honoráljuk is, ha ezzel is csökkented a környezetterhelést. Azt azonban mindenképpen szeretnénk elkerülni, hogy a kerékpárjaink az életciklusuk végén valamelyik szeméttelepen, erdőben, csatornában végezzék a megfelelő újrahasznosítás helyett.


MI TÖRTÉNIK, HA LEMERÜL AZ AKKUMULÁTOR?

Ne aggódj nem fog otthagyni a kerékpár az útszélén, mert a technikának köszönhetően elektromos rásegítés nélkül is könnyedén tekerhető a bringa. Ráadásul este sincs nagy baj, mert a lámpák az akkumulátor lemerülését követően még 3 órán keresztül világítanak! Dönthetsz úgy, hogy nem használod a motort, ezzel is növelve a hatótávot és a sportolási faktort!


MIT JELENT A 24 ÓRÁS SZERVIZ?

A garancia szabályzatban szereplő és a napi használat során felmerülő hibákat 24 órán belül kijavítjuk, mint pl.: defekt, váltó beállítása, izzó-, fékcsere, láncszakadás, stb. Azonban a nem megfelelő használatból eredő sérülések, hibák, nagyobb részegységek javítását ez a szolgáltatás nem tartalmazza. Amennyiben erre szükség lenne akkor a költségeket minden esetben a garancia szabályzat szerint határozzuk meg! 24 órás szerviz szolgáltatástól függetlenül a kerékpárokat 6 havonta automatikusan előre egyeztetett időpontban alaposan átvizsgáljuk és elvégezzük az ilyenkor szükséges javításokat.


MOST AKKOR NAGYON ZÖLD VAGYOK?

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy ez a legzöldebb bringa a piacon! Viszont azáltal, hogy autó helyett kerékpárral közlekedsz igenis sokkal környezettudatosabb és racionálisabb vagy, hiszen nem szennyezed a városi levegőt, nem gubbasztasz fölöslegesen a dugóban! Legyen 1 autóval kevesebb!!!!


MI TÖRTÉNIK, HA ELLOPJÁK A BRINGÁT?

Az első sokkot követően azonnal lépj velünk kapcsolatba!

Egy beépített és egy lánc zárat kapsz kerékpárunkhoz, melyet szinte lehetetlen elvágni. Kerékpárjaink GPS nyomkövetőket is rejthetnek, így valószínű, hogy megtaláljuk az elveszett kerékpárokat. Ha netalántán mégis eltűnne a bérelt kerékpárod nem kell kifizetned a kerékpár teljes értékét, csak egy kis részét. Mivel Neked is felelősséged van a kerékpár helyes lezárásában, ezért a szerződési csomagod szerint 60- vagy 90 ezer forinttal kell hozzájárulnod veszteségünkhöz. Bár nem valószínű, hogy ilyesmire sor kerül, de jobb, ha tudod, hogy van felelősséged.


HOGYAN ZÁRJAM LE A KERÉKPÁRT?

Kerékpárjaink keréklakattal és lánczárral vannak szerelve. A keréklakatot csak úgy tudod kinyitni, ha a kulcsot a zárban tartod, ebből következik, hogy csak úgy tudod elrakni a kulcsot, ha a keréklakatot bezárod, ugyanis akkor jön csak ki a kulcs. Ezek után a lánc lakattal úgy rögzítsd a kerékpárt a tárolóhoz, lámpaoszlophoz, utcabútorhoz stb., hogy a kerékpár vázán és az első kerekén haladjon át a lánc.